Birger Jarlsgatan 104F, 2tr

 • BOAREA
  35 KVM
 • RUM
  1.5 ROK
 • VÅNING
  2 TR
 • AVGIFT
  2 677 KR/MÅN
 • PRIS
  3 495 000 KR

Balkong

Vill du bo i en genomgående ljus och charmig 20-talslägenhet med en fantastisk takhöjd och stadens puls direkt utanför porten? Då är detta lägenheten för dig! Varmt välkommen på visning av denna otroligt härliga etta om 35 välplanerade kvadratmeter, med separat sovrum och fantastisk balkong. Lägenhetens stora spröjsade fönster skapar ett vackert ljusinsläpp. Här bor du i en ljuvlig oas mitt i stan, med alla bekvämligheter som kan önskas.

I månadsavgiften om 2 644 kr ingår värme, VA, bredband och kabel-TV (basutbud). HSB:s Bostadsrättsförening Morkullan är ekonomiskt stabil förening med en skuld per kvadrat om endast 6 559 kronor.

FAKTA
 • Antal Rum 1.5 rum
 • Boarea 35kvm
 • Månadsavgift 2 677 kr I avgiften ingår värme, VA, bredband och kabel-TV (basutbud). På avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 33 kr för balkong.
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Birger Jarlsgatan 104F, 2tr
Förening
HSB:s Brf Morkullan i Stockholm
Lägenhetsnummer
99-2021-1-121-10
Postnummer
11420
Ort
Stockholm
Månadsavgift
2 677 kr I avgiften ingår värme, VA, bredband och kabel-TV (basutbud). På avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 33 kr för balkong.
Byggnad
Byggnadsår
1928-1929
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Boarea
35 kvm
Antal rum
1.5
Uppvärmning
Fjärrvärme samt bergvärme
Ventilation
Självdrag
Driftkostnader
El
1 800 kr
Försäkring
1 200 kr
Total driftkostnad
ca 3 000 kr/år
Antal i hushållet
2
Kommentar
Driftskostnader enligt schablon
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
27 Maj 2019
Energiförbrukning
198 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
F
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
HSB:s Brf Morkullan i Stockholm
Antal lägenheter
283
Varav hyresrätter
0
Antal lokaler
6
TV och bredband
Tillgång till bredband, kabel-TV och telefoni kan fås antingen via TV-jacket (ComHem) eller via bredbandsuttaget (Bahnhof).
Renoveringar utförda och planerade
Genomförda renoveringar
2020 Spolning av stammar
2020 Asfaltering och markarbeten
2019 Totalrenovering av tvättstuga, bastu och samlingslokal
2019 Bergvärme
2018 Hissrenovering uppgång A och F
2018-2019 Ommålning av tak
2018 Fasadrenovering mot innergården
2015 OVK
2014 Spolning av stammar
2008 Renovering av tvättstuga och fasad
2005 Renovering av tak
2000-2004 Renovering av fönster, trapphus och tvättstugor.
2000-2003 Installation av balkonger
1991 Renovering av tak
1991 Byte av vatten- och avloppsstammar.
1985 Byte av elstigar

Kommande renoveringar
Se Årsredovisningen 2019
Parkering
På föreningens mark finns 39 parkeringsplatser varav 16 hyrs ut till medlemmar medan 12 hyrs ut till marknadsmässig hyra till företag och externa privatpersoner. En plats är reserverad för föreningens entreprenörer. Outhyrda platser har under året använts som ersättningsplatser för de som inte kunnat nyttja sina egna förhyrda platser i samband med föreningens olika projekt. Vid intresse av parkeringsplats, kontakta parkering@morkullan.nu.
Allmänt om föreningen
HSB:s Bostadsrättsförening Morkullan i Stockholm är en äkta förening som äger marken. Huset ritades av arkitekt Sven Wallander och bär tjugotalsklassicismens tydliga drag. Fastigheterna inventerades av Stockholms Stadsmuseum 1975 och 1988 och är enligt deras kulturhistoriska klassificering av Stockholm klassad som ”grön” vilket innebär att det är en fastighet med högt kulturhistoriskt värde som är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt. Föreningen består av 283 bostadsrättslägenheter, 6 hyreslokaler samt 39 parkeringsplatser. Utöver detta finns även övriga utrymmen såsom tvättstuga, samlingslokal, bastu, övernattningsrum, hobbyrum, cykelrum, källsorteringsrum, värmecentral samt lagerlokal.


För mer info: https://www.hsb.se/stockholm/brf/morkullan
Övrigt
Tvättstuga
Tvättstugan är belägen till höger om portalen. Det finns 4 stycken bokningsbara tvättrum som vardera innehåller 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt 1 torkskåp. Det finns också ett drop-in-rum med 4 stycken tvättmaskiner, 2 torktumlare samt 2 torkskåp. Drop-in-rummet är obokningsbart så du är välkommen att tvätta så fort det är ledigt.

Bastu
Bastun kan bokas i 2-timmarspass mellan 06:00-24:00. Man kan ha 2 st bokningar aktiva åt gången vilket gör att man kan boka in 4 timmar i en följd. Du bokar bastun via hemsidan morkullan.nu eller panelen på väggen mitt emot. Bokningsinformation finns här. Om du inte har låst upp din bokade tid av bastun inom 15 minuter avbokas det automatiskt och blir tillgängligt för alla att boka. I det bokningsbara utrymmet finns toalett, duschar, bänkar och loungemöbler.

Hobbyrum
Hobbyrummet är till för dig som vill måla, valla skidor, snickra, fixa med din cykel etc. Helt enkelt ett rum för alla medlemmars hobbys.

Övernattningsrum
Föreningen har ett bokningsbart övernattningsrum på bottenvåningen av uppgång N.
Försäkring
Fastighetsförsäkring från Folksam
Interiörbeskrivning

Hela lägenheten flödar av ljus tack vare dess stora fönster, härliga takhöjd och genomgående sobra färgval. När du kliver in i hallen finner du avhängningsmöjligheter till höger samt en platsbyggd garderob i original. Vidare till den inre hallen finns ytterligare förvaringsmöjligheter samt ingång till lägenhetens stambytta badrum. Badrummet är ljust, rymligt och inrett med dusch, WC, tvättställ, handdukstork samt har förvaring i under- och överskåp. Kök och vardagsrum ligger i en öppen planlösning vilket skapar en oerhört trevlig och social miljö. Här finns utrymme för matplats till ett sällskap om 4-6 personer, rymlig soffa och annan valfri trivselmöblering. Köket har full maskinell utrustning i form av kyl/frys, diskmaskin, spis, ugn och kolfilterfläkt samt gott om förvaring bakom ljusgrå skåpluckor. Lägenhetens mysiga sovrum rymmer idag en säng om 140 cm, hemmakontor och två garderober, varav en är platsbyggd och en fristående. Via vackra pardörrar når vi ut till lägenhetens balkong som erbjuder solens strålar större delen av dagen. Nuvarande ägare disponerar ett vindsförråd.

Allmän om området

Fastigheten ligger på en kulle mitt i kvarteret Morkullan som utgörs av Birger Jarlsgatan, Frejgatan, Valhallavägen och Surbrunnsgatan. Huvudentrén består av en allé upp från Birger Jarlsgatan. Här finns mycket av det som en bra förening kan erbjuda med bland annat en stor och vacker innergård med flera sittplatser och ett lugn trots det centrala läget. Du kan finna det mesta i närheten; ett stort utbud av restauranger, kaféer och nöjen, tunnelbana, bussar och matvaruaffärer. För promenader och naturupplevelser finns Lill-Janskogen, Brunnsviken eller Hagaparken att tillgå.

Amélie Johansson
Ansvarig Mäklare

Amélie Johansson