Sven Rinmans gata 3, Vind

 • BOAREA
  125 KVM
 • RUM
  3.5 ROK
 • VÅNING
  6 TR
 • AVGIFT
  5 965 KR/MÅN
 • PRIS
  6 000 000 KR

Underbar vindsvåning med altan i västläge och fungerande öppen spis. Option att få förvärva ytterligare yta som idag är förråd. Två bra sovrum, ett allrum samt stort härligt vardagsrum med utgång till altanen. Nyrenoverat fräscht kök med hög maskinell standard. Två fina badrum, ett med dusch ett med badkar. Måste ses!

FAKTA
 • Antal Rum 3.5 rum
 • Boarea 125kvm
 • Byggnadsår 1931, ombyggnadsår löpande
 • Månadsavgift 5 965 kr inkl värme, VA
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Sven Rinmans gata 3, Vind
Förening
Brf Gökungen 5
Lägenhetsnummer
33
Postnummer
11237
Ort
Stockholm
Månadsavgift
5 965 kr inkl värme, VA
Byggnad
Byggnadsår
1931, ombyggnadsår löpande
Boarea
125 kvm
Antal rum
3.5
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Gökungen 5
Varav hyresrätter
0
Interiörbeskrivning


Underbar vindsvåning med synnerligen attraktivt läge nära Norr Mälarstrand.

Välplanerad vindsvåning med altan och öppen spis. Option att få köpa ut intilliggande vindsförråd och skapa ytterligare boyta. Idag två befintliga sovrum, ett allrum samt stort vardagsrum med öppen spis och utgång till altanen i västläge. Rymligt nyrenoverat kök med ordentlig matplats. Två badrum, ett med dusch och ett med badkar. WC i båda.

Enligt föreningen är lägenheten 125 kvm och vid en nygjord uppmätning framkom att boarean enligt dagens mätregler är 110 kvm.

Fastigheten är belägen i attraktivt kvarter nära Rålambshovsparken och Riddarfjärden. Det vackra huset är uppfört år 1931. Sammanlagt består huset av fem våningsplan + vindsvåning samt källare innehållande bland annat föreningens nyrenoverade tvättstuga. Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett källarförråd. I källaren finns även ett stort cykel och barnvagnsrum.

Föreningens namn är Brf Gökungen 5 och består av sammanlagt 29 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, och en lokal. Föreningen köpte fastigheten 1984.

Information om stambytet;
Föreningen kommer under hösten att stamrenovera husets badrumsstammar. Denna vindsvåning kommer inte att påverkas ingreppsmässigt då rören inte anses vara i behov av byte.

Kostnaden för stambytet i fastigheten beräknas bli tre miljoner kronor och finansieras genom lån. Troligtvis kommer inte månadsavgiften behövas höjas då förändringen av fastighetsskatten kompenserar räntekostnaderna för lånen.

Arbetet med stambytet kommer pågå under hösten -08 med beräknad start i augusti.

Tidigare renoveringar;
- Fasadrenovering, ca 1995
- Fönster, ca 2000
- Ventilationskontroll, 2006
- Takrenovering, 2007
- Tvättstugan, 2007

Kommande renoveringar;
- Stambyte och badrumsrenoveringar, 2008/2009

Föreningens ekonomi;
Förening med synnerligen god ekonomi (endast 1,5 miljoner kronor i skulder). Stambytet och renovering av badrummen kommer kosta ca 3 miljoner kronor vilket kommer finansieras genom upptagande av nya lån. Troligtvis behöver inte avgifterna höjas då den positiva förändringen av fastighetsskatten överstiger räntekostnaderna på lånen. Föreningen är ett privatbostadsföretag (dvs en äkta förening).

Beträffande tillträde till lägenheten är säljaren flexibel och kan tänka sig ett senare datum för dem som har eget boende att sälja.

Thomas Herzog
Ansvarig Mäklare

Thomas Herzog

Reg. fastighetsmäklare