Stickelbärsvägen 8

 • BOAREA
  46 KVM
 • RUM
  2 ROK
 • VÅNING
  1 TR
 • AVGIFT
  2 447 KR/MÅN
 • PRIS
  3 495 000 KR

Hörnläge

Varmt välkommen på visning av denna ytterst välplanerade bostad om 46 m² med fönster i tre väderstreck vilket skapar ett fantastiskt ljusinsläpp. Här bor ni i ett tyst och insynsskyddat läge mot vacker grönska i lugna kvarter endast ett stenkast från stadens puls och med direkt närhet till T-bana och flertalet bussar. Bostaden genomgick en påkostad totalrenovering år 2015 och standarden är av hög klass! I månadsavgiften om 2 447 kr inkluderas vatten, värme, bredband 100 och TV-basutbud. Brf Körsbärshagen är ekonomiskt stabil förening med en skuld per kvadrat om endast 1 422 kronor.

FAKTA
 • Antal Rum 2 rum
 • Boarea 46kvm
 • Månadsavgift 2 447 kr I avgiften ingår vatten, värme, bredband 100 och TV-basutbud.
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Stickelbärsvägen 8
Förening
Brf Körsbärshagen
Lägenhetsnummer
19393-02-01-0045
Postnummer
11423
Ort
STOCKHOLM
Månadsavgift
2 447 kr I avgiften ingår vatten, värme, bredband 100 och TV-basutbud.
Byggnad
Byggnadsår
1936
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Boarea
46 kvm
Antal rum
2
Uppvärmning
Fjärrvärme
Driftkostnader
El
2 400 kr
Försäkring
1 800 kr
Total driftkostnad
ca 4 200 kr/år
Antal i hushållet
2
Kommentar
Driftskostnader enligt schablon
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
08 November 2019
Energiklass
F
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Körsbärshagen
Antal lägenheter
80
Varav hyresrätter
7
Antal lokaler
2
TV och bredband
Se dokument gällande kollektivt avtal med Com Hem. Vid årsskiftet 2020/2021 bredband 100 och TV-basutbud ingå i avgiften, utan någon ekonomisk påverkan för medlemmarna i dagsläget.
Renoveringar utförda och planerade
Genomförda renoveringar
2018 Ombyggnad av 218 kvm lokalyta till sex lägenheter som upplåtits med bostadsrätt
2015 Fibernät indraget
2014 Byte av portsystem med nyckelbricka
2013 Fönstermålning utvändigt
1987 Fastigheten totalrenoverades och nya stammar sattes in för el, vatten och avlopp.
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Körsbärshagen tillträdde fastigheterna den 14 november 2012 av de boende i husen och äger fastigheterna Körsbäret 3, Körsbäret 4 och Klarbäret 6 på adresserna Körsbärsvägen 16–22, Stickelbärsvägen 2–10 och Stickelbärsvägen 5–9. Fastigheten består av 73 bostadsrätter och 7 hyresrätter samt 2 uthyrda lokaler. Fastigheterna uppfördes 1936 av det kommunala bostadsbolaget Stockholmshem som ägde och förvaltade dem fram tills Brf Körsbärshagen tog över. Av föreningens totalt 80 lägenheter är 17 st = 1 rok, 40 st = 2 rok, 16 st = 3 rok och 7 lägenheter = 4 rok. De uthyrda lokalerna har tillsammans en yta på 90 kvm.
Övrigt
Ägande
Andelsförvärv tillåts mellan familjemedlemmar (makar, sambos, förälder, syskon eller barn) och att den boende äger minst 10%. Vidare gäller att maximalt antal ägare begränsas till två (2) personer. Juridiska personer godkänns inte.

Gemensamma utrymmen
Det finns en tvättstuga i varje fastighet. I tvättstugan på Stickelbärsvägen 10 finns dessutom tillgång till en grovtvättmaskin. Fyra till fem tvättpass finns att välja på dagligen alla dagar i veckan. Bokning sker digitalt för tvättstugorna. Cykel- och barnvagnsrum finns på Körsbärsvägen 18 och 20, Stickelbärsvägen 4, 5, 8 och 9.

Andrahandsuthyrning
Beslutas av styrelsen i varje enskilt fall se föreningens stadgar. Självklart gäller likabehandlingsprincipen. Beslut tidsbegränsas till 1 år om inte starka skäl finns för annat. Föreningen tillåter inte att lägenheterna används som övernattningslägenheter.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.
Interiörbeskrivning

Hela lägenheten totalrenoverades år 2015 och då lämnades ingenting åt slumpen. när vi kliver in genom dörren möts vi av en välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter och ett vackert golv i carraramarmor. TIll höger finns det helkaklade badrummet som är inrett med WC, dusch, handdukstork, handfat med underskåp, överskåp samt uppskattad golvvärme. I badrummet finns även ett frostat fönster som ger oss ett naturligt ljusflöde. Det rogivande sovrummet är placerat in mot den grönskande och privata innergården. Här ryms en dubbelsäng och har idag två platsbyggda garderober. För den som önskar mer förvaring finns här gott om möjligheter och utrymme. Utanför sovrumsfönstret blommar ett vackert körsbärsträd, vilket skapar ett vackert insynsskydd. Köket är av hög kvalitet från HTH Premium med full maskinell utrustning från Siemens i form av integrerad kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, köksfläkt samt varmluftsugn. Kök och vardagsrum ligger i en öppen planlösning och skapar en oerhört trevlig och social miljö med utrymme för ett middagsbord till det större sällskapet samt en rymlig loungeavdelning. Tack vare att vi har fönster i tre vädersträck får vi ett eftertraktat och härligt ljusinsläpp. Nuvarande ägare disponerar ett rymligt och lättillgängligt källarförråd.

Allmän om området

Från lägenheten är det promenadavstånd till både Odenplan och Stureplan där det erbjuds allt i mat- och shoppingväg och även Stockholms pulserande nattliv. Runt hörnet från Ruddammsbacken ligger både Stockholms Universitet, Kungliga Tekniska Högskolan och även Handelshögskolan. Det finns goda kommunikationer med buss 61, t-bana från Tekniska Högskolan och Roslagsbanan samt flera busslinjer från Östra Station. Bara ett stenkast från lägenheten hittar ni Hagaparken samt Lill-Jansskogen som erbjuder härliga grönområden och spring- och promenadvänliga spår. För sol och bad har vi Brunnsviken i närheten.

Amélie Johansson
Ansvarig Mäklare

Amélie Johansson