Ruddammsbacken 28

 • BOAREA
  45 KVM
 • RUM
  2 ROK
 • AVGIFT
  2 816 KR/MÅN
 • PRIS
  3 350 000 KR

EXKLUSIV

Varmt välkommen på visning av denna exklusiva bostad om 45 m² med en magisk takhöjd och en fantastisk uteplats. Här bor ni helt insynsskyddat i lugna kvarter endast ett stenkast från stadens puls.

Fastigheten upprättades år 1939 och har sedan byggts om till bostadsrätter av Oscar Properties och var färdigställda i juli 2014. Bostadsrättsföreningen Biografen erbjuder en fantastiskt service utöver det vanliga, med både gym och biograf i fastigheten samt ett hundspa. Föreningens ekonomi är otroligt god, med en skuld per kvadrat om endast 8 096 kr/kvm (se Årsredovisning 2022).

Ansvarig mäklare: Amélie Johansson 0700-91 41 53 alt. amelie.johansson@ekenstam.com

FAKTA
 • Antal Rum 2 rum
 • Boarea 45kvm
 • Byggnadsår 1939, Ombyggnad 2014
 • Månadsavgift 2 816 kr i avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (basutbud) och bredband 100 Mbit/s via Bahnhof
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 318 156 kr
 • Kommentar till nettoskuldsättningen Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Ruddammsbacken 28
Förening
Brf Biografen
Lägenhetsnummer
36860918
Postnummer
11421
Ort
STOCKHOLM
Månadsavgift
2 816 kr i avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (basutbud) och bredband 100 Mbit/s via Bahnhof
Byggnad
Byggnadsår
1939, Ombyggnad 2014
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Boarea
45 kvm
Antal rum
2
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Driftkostnader
El
4 800 kr
Försäkring
3 600 kr
Total driftkostnad
ca 8 400 kr/år
Antal i hushållet
2
Kommentar
Driftkostnaderna är baserade på schablon och kan komma att variera efter egen förbrukning.
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
22 Februari 2017
Energiförbrukning
158 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
E
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Biografen
Antal lägenheter
77
Varav hyresrätter
0
TV och bredband
Föreningen är anslutna till Sappa med TV och till Bahnhof med bredband
Renoveringar utförda och planerade
GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2023 Stamspolning.
2020 OVK utfört samt åtgärder för justera anmärkningar
2020 Omfattande mark- och trädgårdsarbete på framsidans östra del. Utebelysning har installerats och gångar har breddats. Fyra nya parkeringsplatser har anlagts. Alla platser på framsidan har förberetts för att kunna möjliggöra bygge av elstolpar i framtiden.
2021 Två lägenheter har drabbats av vattenskador. Den ena av dessa kommer åtgärdas av föreningen. Den andra är konstaterat byggfel av en oberoende fuktkonsult och ska därmed åtgärdas av OP
2021 Installation av automatisk dörröppnare i huvudentrén.
2019 Stamspolning
2014 Ombyggnation av hela fastigheten

KOMMANDE RENOVERINGAR
Pågående OVK
Genomgång och reparation av brandsäkerhetsutrustning i huset
Parkering
Föreningen har 5 parkeringsplatser som går att hyra för 1 500 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering i området.
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Biografen är en äkta bostadsrättsförening som äger och förvaltar fastigheten vilken förvärvades 2014 efter en total renovering av Oscar Properties. Fastigheten med adresserna Ruddammsbacken 28 och Roslagstullsbacken 10 är i dagsläget bebyggd med ett flerbostadshus i fyra våningsplan samt ett souterrängplan och innefattar 77 lägenheter. Styrelsen äger rätt att bevilja juridisk person medlemskap, detta görs dock bara i undantagsfall. Delat ägande godkänns med krav på minsta ägarandel om 10%.


EKONOMI:
Inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2 % från köparen av aktuellt prisbasbelopp samt en pantsättningsavgift om 1% av aktuellt prisbasbelopp. Föreningen får ta ut en avgift för andrahandsuthyrning från bostadsrättsinnehavaren uppgående till 10 % av aktuellt prisbasbelopp
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns det en gemensam biograf, gym, barnvagnsrum samt hundspa. Varje lägenhet disponerar ett källarförråd.
Interiörbeskrivning

Hela bostaden är genomgående ljus tack vare dess stora fönster och otroliga takhöjd. Sovrummet ger utrymme för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Köket är av hög kvalitet från Kvänum med full maskinell utrustning i form av kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll samt ugn. Kök och vardagsrum ligger i en öppen planlösning och skapar en oerhört trevlig och social miljö med utrymme för ett middagsbord till det större sällskapet samt en rymlig loungeavdelning. Via vackra pardörrar når vi ut till lägenhetens härliga uteplats. Badrummet är ljust, rymligt och modernt. Här finns dusch med glasvägg, WC, tvättställ, handdukstork, tvättpelare samt uppskattad golvvärme. Nuvarande ägare disponerar ett källarförråd.

Allmän om området

Från lägenheten är det promenadavstånd till både Odenplan och Stureplan där det erbjuds allt i mat- och shoppingväg och även Stockholms pulserande nattliv. Runt hörnet från Ruddammsbacken ligger både Stockholms Universitet och Kungliga Tekniska Högskolan och även Handelshögskolan är nära för den som studerar. Det finns goda kommunikationer med buss 61, t-bana från Tekniska Högskolan och Roslagsbanan samt flera busslinjer från Östra Station. Bara ett stenkast från lägenheten hittar ni Hagaparken samt Lill-Jansskogen som erbjuder härliga grönområden och spring- och promenadvänliga spår.

Amélie Johansson
Ansvarig Mäklare

Amélie Johansson