Robert Almströmsgatan 10, 2 tr

 • BOAREA
  44 KVM
 • RUM
  2 ROK
 • VÅNING
  2 TR
 • AVGIFT
  1 670 KR/MÅN
 • PRIS
  4 650 000 KR

Attraktivt läge - Optimal planlösning för 2 personer - Toppskick

Tillfälle att förvärva stilren och optimalt planerad 20-tals 2:a i toppskick, med ett mycket attraktivt läge i mysiga Birkastan nära Rörstrandsgatans puls. Stabil förening med tillhörande stark ekonomi och låga avgifter. I en vacker fastighet med restauranger, caféer och goda kommunikationer runt hörnet måste denna lägenhet ses och upplevas.

FAKTA
 • Antal Rum 2 rum
 • Boarea 44kvm
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Robert Almströmsgatan 10, 2 tr
Förening
Brf Stengodset 20
Postnummer
11336
Ort
Stockholm
Månadsavgift
1 670 kr + balkongavgift om 130 kr
Byggnad
Byggnadsår
1929
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Boarea
44 kvm
Antal rum
2
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd
Behövs inte
Energiförbrukning
140 kwh/kvm (Atemp) per år
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Stengodset 20
Antal lägenheter
35
Varav hyresrätter
0
TV och bredband
TV/Bredband via Com Hem,s grundutbud, samt fibernät om 100 mb via Ownit ingår i månadsavgiften.
Allmänt om föreningen
Brf Stengodset 20 äger fastigheten på Robert Almströmsgatan 10, Matteus församling. Föreningen består av 35 bostadsrättslägenheter och 1 lokal med hyresrätt samt 7 parkeringsplatser. Föreningen godkänner delat ägarskap med minsta ägarandelen 20%. Renoverad tvättstuga med en del för bokning och en del för snabbtvätt. Här finns totalt tre maskiner, två torktumlare och ett torkskåp. Cykel-och barnvagnsförråd.

Utförda renoveringar
2015 Nya förråd i källaren
2015 Renovering av tvättstuga och källare.
2014 Nya värmerör i källaren.
2014 Renoverat fönster i halva fastigheten; Utvändiga bågar bortmonterade och renoverade på verkstad, Inre bågarna renoverade på plats.
2013 Renovering av tvättstuga.
2012-2013 Ventilationskanaler rengjordes och ventilationsdonen byttes ut.
2009 Renovering av trapphus.
2006-2007 Fasadrenovering mot gatan.
2006-2007 Takplåt.
2006-2007 Fönster målade utvändigt.
2005 Stambyte.
2005 Elstigar.
2003 Föreningen förvärvade fastigheten och är en s.k äkta förening.


Parkering
Föreningen har 7 egna parkeringsplatser som det idag är kö till. En plats kostar 1100 kr i månaden. Boendeparkering på gata kostar 800kr/mån alt. 60kr/dygn, kan sökas av den som är folkbokförd i området. För mer information, www.stockholm.se/boendepark. Parkering på gatorna i Vasastan (gratis mellan kl 17-09). P-garaget finns vid S:t Eriksplan med 235 platser.

Övriga upplysningar
Föreningen har ett mycket trevligt läge i populära Birkastan. Omgivningarna erbjuder allt man kan önska inom bekvämt avstånd. Längs S:t Eriksplan och populära Rörstrandsgatan finns ett stort utbud av caféer, restauranger och små butiker. En kort promenad tar dig till Odenplan, Fridhemsplan med populära Västermalmsgallerian eller till city med sitt gedigna utbud av shopping, nöjesliv m.m. Fantastiska matbutiken Cajsa Warg finns på St:Eriksplan 2. Här kan man köpa ekologiska råvaror och delikatesser. För rekreation och avkoppling finns grönskande Vasaparken liksom trevliga promenadstråk längs Karlbergs kanal. Det finns även ett stort utbud av träningsanläggningar såsom SATS och Friskis & Svettis i området. Mycket goda kommunikationer med tunnelbana, flertalet bussar, pendeltåg samt flygbussar.
Interiörbeskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande, se även bifogad planritning.

Bakom tidstypisk säkerhetsdörr väntar en välkomnande hall med plats att hänga av sig samt goda förvaringsmöjligheter för två via en stor platsbyggd garderobsvägg om 8 garderober från golv till tak. Med vacker mörk laserad fiskbensparkett i original, vitmålade väggar och genomgående högt i tak ger lägenheten ett ljust helhetsintryck med bevarad sekelskiftescharm.

Modernt och fullt utrustat kök med vita skåpluckor, bänkskiva, stänkskydd och fönsterkarmar i grå kalksten. Integrerad kyl/frys, med övre skåpluckor platsbyggda upp till tak för maximal förvaring, infällda spotlights och gasspis för en social matlagningsupplevelse. Gott om plats för matbord om 4 personer. Öppen planlösning mot sällskapsrummet som rymmer soffgrupp, TV-hörna samt utgång till lägenhetens rymliga och trevliga balkong. Lägenhetens öppna planlösning möjliggör bästa möjliga utnyttjande av varje kvadratmeter.

Genom vackra och praktiska dubbeldörrar nås sovrummet som har plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbler. Ljusinsläpp från fönster. Plats för skrivbord med utrymme för praktiskt hemmakontor/arbetshörna, med kabel indragen för internetuppkoppling via 1000 mbit fiber, vilket ingår i avgiften.

Det rymliga, fräscha badrummet är i absolut toppskick. Helkaklat med inglasad dusch, handfat med tillhörande underskåp samt en vägghängd wc med spolknapp installerad på väggen och eluttag.