Kaplansbacken 5, 5tr

 • BOAREA
  129 KVM
 • RUM
  4 ROK
 • VÅNING
  5 TR
 • AVGIFT
  5 047 KR/MÅN
 • PRIS
  15 750 000 KR

Unikt fin våning

Unikt tillfälle att förvärva en fantastisk våning om 129 kvm med högt hörnläge. Lägenheten är belägen på attraktiv och central adress och har två rymliga balkonger samt milsvid utsikt över Stockholms takåsar. Med 1930-talets funktionalism erbjuds här flertal möjligheter att skapa ett personligt drömhem. Hela bostaden flödar av ljus tack vare dess optimala läge och flertalet stora fönster. Väggarna är genomgående ljusa och på majoriteten av golven ligger en vacker fiskbensparkett i original. Denna lägenhet bör absolut ses och upplevas!

Brf Safiren 11 är en ekonomiskt stabil förening med en skuld per kvadrat om endast 4 500 kronor. I månadsavgiften om 5 047 kronor ingår värme, vatten, kabel-TV (basutbud) och bredband. Föreningen har en fantastisk takterass för medlemmarna att nyttja. För mer info: https://www.safiren11.se

Unikt fin våning

FAKTA
 • Antal Rum 4 rum
 • Boarea 129kvm
 • Månadsavgift 5 047 kr Inkl. Värme, vatten, kabel-TV (basutbud) och bredband. Obligatoriskt tillägg om 72 kr/mån för el. Föreningen har individuell mätning för el-användning och debiteras kvartalsvis på månadsavgiften.
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Kaplansbacken 5, 5tr
Förening
Brf Safiren 11
Lägenhetsnummer
25
Postnummer
11224
Ort
STOCKHOLM
Månadsavgift
5 047 kr Inkl. Värme, vatten, kabel-TV (basutbud) och bredband. Obligatoriskt tillägg om 72 kr/mån för el. Föreningen har individuell mätning för el-användning och debiteras kvartalsvis på månadsavgiften.
Byggnad
Byggnadsår
1935
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Boarea
129 kvm
Antal rum
4
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
29 Januari 2021
Energiförbrukning
139 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
E
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Safiren 11
Antal lägenheter
103
Varav hyresrätter
0
Antal lokaler
4
TV och bredband
Kabel-TV: Föreningen har Telenor som distributör. Kostnaden för ett grundutbud om 17 digitala kanaler ingår i avgiften. Ett stort utbud av kanaler kan köpas till individuellt. Till varje lägenhet hör en digitalbox och ett programkort, vilka är programmerade för respektive lägenhet.

Bredband: Samtliga lägenheter har bredband via fiber indraget. Bredband om 1000/1000 Mbit/sek ingår i avgiften. Det ingår även e-post och en fast IP-adress. Det går att beställa till IP-telefoni och IP-tv.
Renoveringar utförda och planerade
KOMMANDE RENOVERINGAR
2021-2022 byte av 1 hissmotor samt upprusta hissarna till rätt standard.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2021 OVK
2021 Byte av entréport på Kaplansbacken 5 och Kungsklippan 3
2021 Kontroll av fönster och balkongdörrar i utsatta lägen
2020 Översyn och bullerdämpning av takfläktar
2020 Målning och renovering av fönster plan 8 Kyrkoplan
2018 Nytt lås- och passersystem
2018 Fiber har dragits in i samtliga lägenheter och affärslokaler
2018 Ny belysningsarmatur (LED) har installerats i trapphus samt i källar- och vindsgångar
2018-2019 Målning av trapphus samt kallar- och vindsgolv
2017-2018 Nya elstigare (3-fas)
2016 Renovering av innergården
2016 OVK i affärslokaler
2014-2015 Renovering av fasad och balkonger
2013 Renovering av tvättstugorna
2012-2013 Relining av stammar, Kaplansbacken
2012 OVK
2007 Renovering av takterrass
2005 Fönsterrenovering hela fastigheten
2003 Elstambyte, Kaplansbacken
1989-1990 Stambyte, Kungsholms Kyrkoplan
Parkering
Boendeparkering på gatan gäller. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms stad.
Allmänt om föreningen
Safiren 11 är en äkta bostadsrättsförening på Kungsholmen i Stockholm. Föreningen bildades 1998 och äger fastigheten med tillhörande mark. Brf Safiren 11 består av 103 lägenheter med bostadsrätt och fyra lokaler med hyresrätt, fördelade på två uppgångar och tre entréer. Adresserna är Kungsholms Kyrkoplan 6, Kaplansbacken 5 och Kungsklippan 3. Huset består av två sammanhängande huskroppar med nio (Kaplansbacken), respektive tio våningar (Kungsholms Kyrkoplan). I varje hus finns dubbla hissar. Huset är ett K-märkt (grönklassat) funkishus, vilket innebär att det är särskilt värdefullt ur kulturhistorisk synpunkt. Arkitekter, när huset byggdes 1935, var Archibald Frid och Carl Åkerblad. Byggherre var Clas Groschinsky.
Övrigt
Ventilationen är förstärkt självdrag som ej får byggas för eller flyttas.
Föreningen värnar om avloppsstammarna och är därför noga med att ta hänsyn till dessa vid godkännande av renoveringar av kök och badrum.

Föreningen har ett El-arrangemanget IMD där kostnaden baseras på lägenhetens förbrukning och debiteras kvartalsvis på månadsavgiften.

Delat ägande med minst 10%.
Gemensamma utrymmen
Till varje lägenhet hör ett vinds- eller källarförråd. Föreningens medlemmar disponerar sammantaget två tvättstugor. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och torkrum. Cykelförråd finns på Kaplansbacken 5 och på Kungsholms Kyrkoplan.
Försäkring
Fullvärdesförsäkring via Brandkontoret. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.
Gårdsplats
Föreningen har en gemensam takterrass som på sommaren är möblerad och en gemensam innergård, även den möblerad på sommaren, inklusive en gasolgrill.
Interiörbeskrivning

Bostaden har två ingångar via trapphuset, varav den ena är den äldre köksingången. När ni kliver in genom huvudingången möts ni av en rymlig hall med förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober i original. Badrummet som tidigare bestod av ett badrum samt separat gäst-WC är idag omgjort till ett enda stort badrum. Inredningen i det helkaklade badrummet med infällda spotlights är; badkar, dusch, WC, handdukstork, tvättställ med över- och underskåp samt förberett för tvättmaskin (nuvarande tvättmaskin fungerar ej).

Bostadens två större sovrum ligger vägg i vägg med varandra. Sovrummet längst till höger har en platsbyggd garderob längs den ens väggen med spegeldörrar samt en inbyggd garderob i original. Det andra sovrummet har utgång till bostadens ena balkong. Vardagsrummet är bostadens hjärta och placerad i hörnläge med utgång till båda balkongerna och gott om utrymme för soffgrupp, matsalsbord samt övrig trivselmöblering.

Via hall och köksingången möts ni av ett vackert serveringsskåp i original till höger och ett rymligt skafferi till vänster. Längst in finner ni det separata köket som erbjuder gott om förvaring bakom vita skåpluckor samt full maskinell utrustning i form av kyl/frys, spis med två ugnar samt diskmaskin. Intill köket finns idag ett matrum som även går att nyttja som sovrum. Mellan kök och vardagsrum finner ni bostadens matsal med plats för det större middagssällskapet om 10-12 platser.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd.

Allmän om området

Längst österut på Kungsholmen i Stockholm, vid Klara sjö, ligger Bostadsrättsföreningen Safiren 11. På andra sidan Klara sjö ligger Stockholms City. Det tar 5-10 minuter att promenera över till Centralen, Sergels torg, Åhléns City, Kulturhuset och Hötorget.

Kommunikationerna är mycket goda. Närmaste tunnelbanestation är Rådhuset (blå linjen). Från utgång Kungsholmsgatan (i samma fastighet som First Hotel Amaranten, se karta) finns det hiss upp till Kungsklippan. Det är gångavstånd till T-Centralen/Centralstationen, som är knutpunkten för alla tunnelbanelinjer, pendeltåg och tåg inkl. Arlanda Express. Du kommer dit antingen via Kungsbron eller om du går Kungsholmsgatan fram till bron över Klara sjö (Klarabergsbron). Det finns också flera busslinjer i närheten, t.ex. 3, 40 och 62 på Hantverkargatan, 56 på Kungsholmsgatan samt 1 och 69 på Fleminggatan. Men vart du än ska i city kan det enklaste och trevligaste vara att promenera.

Emil Alcut
Ansvarig Mäklare

Emil Alcut

Fastighetskonsult