Frejgatan 89, 2tr ög

 • BOAREA
  17 KVM
 • RUM
  1 ROK
 • VÅNING
  2 TR
 • AVGIFT
  949 KR/MÅN
 • PRIS
  2 125 000 KR

Sekelskifte - yteffektiv - invid Odenplan

Välkommen till denna smakfulla och optimala sekelskiftes 1:a om 17 kvm. Lägenheten är totalrenoverad med fina materialval som harmoniserar till bevarade detaljer såsom vackert trägolv och högt fönster med djup nisch samt en generös takhöjd 3m som bidrar till en härlig rymd och känsla. Detta är en bostad där man lyckats behålla sekelskiftescharmen men ändå skapat ett modernt och trivsamt hem med smart förvaring. Bostaden är kvadratsmart planerad med nytt, stilrent kök med bra maskinell utrustning. Ovanför köksdelen finns ett perfekt sovloft. Luftigt och rymligt allrum härlig atmosfär och känsla. Nytt, helkaklat, stilfullt badrum med dusch. Rejäl walk in closet. Fint ljusinsläpp från stort fönster mot trivsam gård. Belägen attraktivt endast ett stenkast från Odenplans puls! Välskött förening med bra ekonomi.

Varmt välkommen på visning!

Vänligen kontakta fastighetsmäklare Ulf Friberg 0732 595901 ulf.friberg@ekenstam.com

FAKTA
 • Antal Rum 1 rum
 • Boarea 17kvm
 • Månadsavgift 949 kr Inkl. värme, vatten och kabel-tv basutbud
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Frejgatan 89, 2tr ög
Förening
Brf Källan
Lägenhetsnummer
16
Postnummer
11326
Ort
STOCKHOLM
Månadsavgift
949 kr Inkl. värme, vatten och kabel-tv basutbud
Byggnad
Byggnadsår
1902
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Boarea
17 kvm
Antal rum
1
Driftkostnader
El
3 000 kr
Försäkring
1 300 kr
Total driftkostnad
ca 4 300 kr/år
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
11 Februari 2009
Energiklass
None
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Källan
Antal lägenheter
15
Varav hyresrätter
0
Antal lokaler
1
TV och bredband
Bredband och kabel-Tv via Comhem. Basutbud kabel-TV ingår i avgiften.
Renoveringar utförda och planerade
1994 Byte köksstammar gathus
1996 Elstigare och ny armatur på vind i gathus
1997 Elstigare gathus, ledningar och centraler i alla lägenheterbytta, stambyte avlopp, varmv/kallvatten i gathus, ny entréport, byte av golv samt ventilationsanläggning i lokal
1999 Stambyte avlopp, varm/kallvatten i gårdshus, ny el framdragen till lägenheter i gårdshuset, ny fläkt på tak i gårdshus installerad samt kökskanaler i gårdhus, tvättstuga, renovering rökkanaler och eldstäder i gathuset
2000 Trapphusrenovering
2001 Målning av fönster gatusida
2003 Balkongbygge
2005 Byte av 1 st köksstam gårdshuset och 2 st badrumsstammar gathuset, renovering av samtliga 10 st badrum i gathuset, ny fjärrvärmecentral och tryckstegringspump installerad
2007 Värmekabel stuprännor
2012 OVK, ventilationskanaler samt sotning
2013 Bjälklag, tätskikt samt gårdsbeläggning, nya källarförråd, byte av radiatorventiler i samtliga lägenheter samt avstängningsventiler i källaren
2014 Provtyckning rökgångar
2015 Renovering av fönster mot innergård. Gathus och gårdshus
2016 Stamspolning
2017 Målning tak gathus och gårdshus
2018 Trapphusrenovering gathus

Inga större renoveringar är fn inte planerade.
Allmänt om föreningen
Välskött förening i vacker fastighet anno 1903. Föreningen äger marken. I gatu- och gårdshus finns 16 bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Bostadsytan är 1170 kvm samt lokalytan ca 60 kvm. Föreningen var tidigare en bostadsföreningen med registerades om till en bostadsrättsförening under mitten av 90-talet.

Förråd finns både i källaren och på vinden. Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktummlare, mangel samt separat torkrum finns i källarplan. På gården finns cykelställ.

I samband med överlåtelser debiteras köparen en avgift för byte av namnskylt på dörren. Föreningen tar ut en sedvanlig överlåtelseavgift om 2,5% samt pantsättningsavgift om 1,5% av gällande prisbasbelopp som debiteras köparen.
Interiörbeskrivning

Allrum
Luftigt och rymligt allrum med fint ljusinsläpp från stort fönster. Rummet är lättmöblerat med bra plats för soffa och matbord. Ovanför köksdelen finns ett platsbyggt sovloft.

Walk in closet
Rejäl klädkammare som rymmer det mesta.

Kök
Stilrent, nytt kök med vita luckor och bra arbetsytor, maskinell utrustning såsom spishäll, ugn med inbyggd mikro, diskmaskin, kyl och fläkt.

Badrum
Nytt helkaklat badrum med dusch, handfat och wc. Klinkergolv med golvvärme.

Allmän om området

Fantastiskt läge i trevliga kvarter med stort utbud av restauranger, butiker och caféer. Här kan du hämta frukostbrödet snett över gatan på Stinas bageri. Nära Vasaparken, Odenplan och med bekvämt promenadavstånd till city. Nära även till Hagaparken och Brunnsvikens härliga ströv, naturområden samt tennisbanor. Bra kommunikationer med tunnelbana och flertalet innerstadsbussar samt Citybanan med pendeltåg-/tunnelbanenedgång i korsningen Dalagatan/Vanadisvägen, endast två minuter från lägenheten. Flertalet välsorterade ICA-butiker i kvarteret, men också nära till Torsplan där det finns en stor Hemköpsbutik. Där finns Systembolag, postservice, apotek samt ett stort parkeringshus.

Ulf Friberg
Ansvarig Mäklare

Ulf Friberg

Reg. Fastighetsmäklare