Örnbergsstigen 6

 • BOAREA
  246 KVM
 • RUM
  11 ROK
 • PRIS
  14 675 000 KR

Med högt idylliskt läge på insynsskyddad tomt och sol hela dagen ligger detta fantastiska hus! Arkitekt Pål Ross har med sitt unika formspråk skapat ett boende med genomgående hög klass, funktionalitet och unika detaljer. Exteriört finns stora uteplatser, pool, gräsmatta och fruktträd. Nära både skärgård och innerstaden!

FAKTA
 • Antal Rum 11 rum varav sovrum 4 - 6
 • Boarea/Biarea 246kvm / 33kvm
 • Tomtarea 2022 kvm
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Lännersta 1:210
Adress
Örnbergsstigen 6
Postnummer
13246
Ort
Saltsjö-Boo
Byggnad
Byggnadsår
2004
Byggnadstyp
2-plansvilla
Boarea
246 kvm
Biarea
33 kvm
Antal sovrum
4 - 6
Antal rum
11
Fasad
Puts
Fönster
3-glas och 2-glas
Stomme
Dorotherm med betong
Bjälklag
Betong
Grundmur
Betong
Tak
Plåt
Grund
Krypgrund
Uppvärmning
Bergvärme med vattenburen golvvärme i samtliga rum
Övrigt om byggnaden
Driftskostnader, Övrigt:
Bredband, ca 3700 kr per år
Boxer ca 4 100 kr per år

Sotning: Nacka sotningsdistrikt, sker inte varje år
Fastighet
Tomtarea
2022 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Plan
Detaljplan. (2016-06-20)
Tomt information
Försäkring
Bolag
Moderna Försäkringar
Driftkostnader
El
36 000 kr
Vatten och avlopp
6 000 kr
Renhållning
1 750 kr
Övriga kostnader
7 800 kr
Total driftkostnad
ca 51 550 kr/år
Antal i hushållet
5
Taxering
Taxeringsår
2011
Taxeringsvärdet är
1
Typkod
220
Byggnadsvärde
3 286 000 kr
Markvärde
2 599 000 kr
Värdeår
2004
Totalt
5 885 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Andel i samfällighet/GA: Lännersta GA:20 Förmån, Avtalsservitut: Väg mm Last, Avtalsservitut: Kraftledning Last, Avtalsservitut: Villa och årlig avgäld Last, Avtalsservitut: Väg mm Last, Ledningsrätt: Starkström
Planbestämmelser
Detaljplan. (2016-06-20)
Inteckningar
Interiörbeskrivning

Allmänt:
I samtliga rum ligger ekparkett på golvet med golvvärme och väggarna är vitmålade. Samtliga våtrum liksom kök och hall har svart klinkergolv.

ENTRÉPLAN

Entréhall:
En rejäl stentrappa leder upp till de dubbla entrédörrarna i ek.
Generös hall (10,2 kvm) med svart, eluppvärmt klinkergolv och garderob med skjutdörrar.
Stora ljusinsläpp, samt spotlights med dimmers. Ytterligare förvaring finns under trappan. Skjutdörr i glas mot köket

Kök:
Härligt kök (30,2 kvm) med gott om förvaringsutrymmen. Specialgjorda bänkskivor i ek och svart granit med bra arbetsytor och luckor i ek och glas. Matplats för 5-6 person vid bänkskivan runt spishällen, med förvaring även under matplatsens runda skiva. Maskinell utrustning bestående av: kyl och frys i aluminium (Gram), spishäll (Bosch), mikro, varmluftsugn (Siemens), spisfläkt i aluminium (Fjäråskupan), integrerad diskmaskinen (Siemens). Grått kakel från Höganäs. Två diskhoar från Franke. Spotlights med dimmer. Allt från 2004 då huset byggdes.

Matsal:
Med direkt anslutning till de övriga social ytorna ligger matsalen (22,5 kvm). Plats för rejält matbord för ca 12-14 personer. Dörrar till altan, och stora fönster mot husets baksida. Spotlights med dimmer i taket.

Vardagsrum:
Härligt rum (38,8 kvm) med öppen planlösning som ansluter till hall, matsal och kök. Takbjälkar i brunt och olika lutningar på taket Takhöjd på 5.75 m ger ett luftigt och ljust vardagsrum med stora fönster i alla väderstreck och flera dörrar ut mot uteplats och pool. Öppen spis.

Vinterträdgård:
Vackert rum (10,2 kvm) med burspråk och stora fönster. Fönster och dörrar ut mot altan.

Arbetsrum:
Hörnrum (14,3 kvm) med fönster åt tre väderstreck, söder, väster och norr. Mot norr finns ett stort runt fönster. Dörr ut till altan. Bredbandsuttag.

WC:
Separat WC invid arbetsrummet. Vitkaklade väggar. Handfat, WC från Gustavsberg och badrumsskåp med belysning från Hafa.

Gästrum:
Vackert och ljust hörnrum (12,4 kvm) med stora fönster i tre väderstreck, norr, öster och söder. Placerat intill entrén och lämpar sig väl som arbetsrum eller gästrum.
Uttag för bredband finns.

Tvättstuga/Gäst-WC:
Praktisk yta på 8,3 kvm som rymmer det mesta inom klädvård. Även dusch, toa, handfat och badrumsskåp.
Tvättmaskin (2011), torktumlare och torkskåp (2004). Fönster mot husets baksida. Infällda spotlights i taket. Svart-grå klinkers på golvet samt skiljevägg mot dusch och toa.

ÖVERVÅNING

Från entréplan leder en välvd gjuten trappa med trappsteg i ek upp till övervåningen. Räcke i matterat rostfritt stål.

Innebalkong/Galleri:
Runt vardagsrummet ligger en innebalkong som leder till övervåningens samtliga rum. Spotlights med dimmer.
Från innebalkongen nås en ca 2 kvm stor balkong med utsikt mot vattnet och Lännerstasundet.

Masterbedroom/Sovrum 1:
Stort sovrum (18.1 kvm) med ett runt fönster mot norr, och ett fönster mot söder och med sjöutsikt mot Lännerstasundet. Framdraget för bredband och tv.

Klädkammare:
Mellan masterbedroom och tillhörande badrum finns två klädkammare på vardera 2.1 kvm, varje innehåller en lång hylla med stång för galgar under. Ena klädkammaren har ett litet fönster mot norr.

Badrum 1:
Generöst badrum (7,0 kvm) innanför master bedroom. Vitkaklade väggar. Ovanför badkar finns två nischer, en med röd och en med grå glas mosaik. Dubbla handfat med badrumsskåp från Svedbergs. Bubbelbadkar från Gustavsberg. Dusch med både tak och handdusch. Ett stort fönster mot öster och morgonsolen samt ett fönster mot söder.

WC:
Separat WC med vägghängd toa och liten handdusch. Vädringsfönster mot norr och skjutdörr till masterbadrummet.

Allrum/lekrum:
Rum (15,7 kvm) lämpligt som barnrum/allrum placerat m ellan sovrummen. Framdraget för bredband och TV. Flera stora fönster ut mot altan och pool.

Sovrum 2 & 3:
Två mysiga barnrum (10,5 & 10,3 kvm), båda med fristående garderober och fönster mot norr. Framdraget för bredband och TV.

Sovrum 4:
Lite större sovrum (14,8 kvm) med fönster mot söder och norr. Fristående garderob och framdraget för bredband och TV.

Badrum 2:
Mindre badrum med vitkaklade väggar. WC, handfat och dusch från Gustavsberg. Badrumsskåp med belysning från Hafa. Skiljevägg i betongglas.

EXTERIÖRT

Tomten är på drygt 2000 kvm, närmast huset finns gräsmatta med pil, två äppelträd, biggaråträd, roshäck, blodlönn och syren.

Entrédäck:
Vid entrétrappan finns ett entredäck på ca 40 kvm med svart klinkergolv och möbleras idag med två olika sittgrupper. Trappa och entredäck är renoverat och isolerat 2010.

Soldäck:
På södra sidan av huset finns ett stort trädäck om 110 kvm som nås från huset genom 7 dubbel dörrar. Sol från morgon till kväll. På soldäcket finns också ett anlagt stenparti med perenna växter.
I anslutning finns en pool från Folkpool på 4x8 meter, 1.4 meter djup, som är extrautrustad med en trappa på ena kortsidan som gör poolen drygt en meter längre.

Friggebod & Garage:
På markplan, invid entrétrappan, finns ett garage som idag används som förråd.
Under sommaren 2006 uppfördes en friggebod på 15 kvm.

Övrigt:
Uppvärmning genom bergvärme, med vattenburen golvvärme i samtliga rum, och förvärmning via frånluftssystem.
Poolen värms av bergvärmen, under den period när huset inte behöver värmas.
Bredband är inbyggt och kopplat med fasta väguttag till arbetsrum och sovrum.
TV-antenn kopplad till uttag i vardagsrum och sovrum.
Huset är utrustat med inbrottslarm och skalskydd, vilket innebär att larmet är kopplat till fönster och ytterdörrar med extra paniksiren på övervåning och på utsidan av huset. Branddetektorer är sammankopplade med larmet. Larmcentralen är placerad innan för dörren.

Området:
Denna tomt gränsar till ett naturskyddsområde. Området är ett gammalt fint villaområde med mycket nya stora hus. I närområdet får man inte bygga på tomter som är mindre är 2000 kvm. Skolor och förskolor finns på gångavstånd. Tio minuters gångväg till badsjö, där det plogas för skridskoåkning på vintern, eller till havsbad med sandstrand vid Lännerstasundet. Äng vid havsbadet där det firas med valborgseld och midsommarfirande varje år. Flera båtklubbar finns i området.
Bra bussförbindelser till Slussen, direktbussar vi rusningstrafik.

Säljarens egna ord:
Vi har byggt vårt drömhus ritat av en Sveriges bästa arkitekter Pål Ross och haft sju underbra år i det huset. Eftersom vi gillar skärgård, natur och storstad så har det varit ett perfekt område för oss, med många bra och trevliga grannar. Området är fyllt av små trevliga vägar som gjort för långa promenader. Vi har dessutom haft vår båt i en av båtklubbarna vid Lännerstasundet, bara 10 minuters gångväg från huset, och lätt kunnat ta oss ut i skärgården. Men också nära till centrala Stockholms hela utbud, bara 12 km från slussen.
Vi lämnar huset och området med lite sorg i hjärtat men inser också att det blivit lite för stort när nu våra tre döttrar successivt flyttar hemifrån.