Ejdervägen 27

 • BOAREA
  319 KVM
 • RUM
  14 ROK
 • PRIS
  14 850 000 KR

STÖRRE FAMILJEVILLA

Äntligen till salu i Saltsjö-Duvnäs! Nu saluförs Ejdervägen 27, en villa för den stora familjen. Totalt 14 rum fördelat på 319 kvm boarea och 34 kvm biarea. Huset har renoverats under de senaste åren och är i mycket gott skick. Ett sällan återkommande tillfälle.

FAKTA
 • Antal Rum 14 rum
 • Boarea/Biarea 319kvm / 34kvm
 • Tomtarea 1390 kvm
 • Byggnadsår 1955, Ombyggt 2007
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Sicklaön 245:8
Adress
Ejdervägen 27
Postnummer
13150
Ort
Saltsjö-Duvnäs
Byggnad
Byggnadsår
1955, Ombyggt 2007
Boarea
319 kvm
Biarea
34 kvm
Antal rum
14
Fastighet
Tomtarea
1390 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Plan
Byggnadsplan
Tomt information
Försäkring
Bolag
FOLKSAM
Driftkostnader
Uppvärmning
25 000 kr
El
15 000 kr
Vatten och avlopp
2 500 kr
Renhållning
5 000 kr
Försäkring
13 000 kr
Total driftkostnad
ca 60 500 kr/år
Antal i hushållet
4
Taxering
Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
5 600 000 kr
Markvärde
4 980 000 kr
Värdeår
1974
Totalt
10 580 000 kr
Skatt/Avgift
9287
Typkod
220
Taxeringsår
2021
Skatt/avgift
9287 kr/år
Taxering (lista)
Energideklaration
Utförd
Datum
26 Februari 2018
Energiklass
None
Inskrivningar
Planbestämmelser
Byggnadsplan
Inteckningar
Interiörbeskrivning

Med ett lugnt och barnvänligt läge i mycket attraktiva Saltsjö-Duvnäs ligger denna trevliga och välplanerade villa från 1955 om totalt 353 kvm.
Huset är ombyggd och påbyggd 2007, samt därefter genomgått stora renoveringar och uppdateringar under åren 2018-2022. Mycket är omgjort av den nuvarande ägaren, se separat lista bland dokument.

Huset har stora och luftiga sällskapsytor med generösa ljusinsläpp. Två större badrum, ett med dusch och toalett samt ett med dubbelbadkar. Två ytterligare toaletter för gäster.
9 -11 möjliga sovrum, totalt 14 rum där yt-effektiviteten är påtaglig.

Fastighetens tomt om 1 390 kvm upplevs som mycket privat och ostörd. Det finns ett fristående större garage om 33 kvm med bra förvaring, indraget vatten, förstärkt ström samt strömutkast på utsidan.
På utsidan av garaget finns även ett spännande glas-växthus som kan utvecklas. Vidare finns också ett rymligt cykel- och leksaksförråd samt längst bak ett glasförråd som ger skydd åt trädgårdsredskap.
En trädgårdsarkitekt har planerat mycket av den härliga trädgårdstomt som blommar om vart annat på vår och sommar. Njut av svarta- och röda vinbär, björnbär, jordgubbar, rabarber krusbär och äpplen.

Tomten är väldigt lättskött med smakfullt gjutna mörkgrå gångar som inte släpper igenom något ogräs. Framför garage och även framför staket är marken helgjuten.
Detta innebär bra parkeringsmöjligheter längs hela staketet, men också stor yta för tre bilar eller yta för rengöring, lagning mm framför garaget.
Det stilrena staketet i glas som på kvällen tänds upp i vacker färg hålls upp av gjutna pelare. Fin gräsmatta, rabatter samt flera trevliga uteplatser i olika sollägen.
I anslutning till huset finns en mycket solig uteplats på ett stort trädäck med planteringar/rabatter runtom.

BESKRIVNING AV HUSET:

ENTRÉPLAN:
Välkomnande hall med plats för avhängning, garderober samt gäst-WC. Till höger om hallen ligger ett just och härligt sällskapsrum med dubbel takhöjd och stora fönsterpartier vilka ger ett fint ljusflöde och dörr för tillgång till den fina trädgården utanför.
Till vänster från hallen kommer man in i ett rymligt matrum/vardagsrum som ligger i tilltalande öppen planlösning med köket och tillgång till trädgården.

Fyra rymliga sovrum i öster, samtliga med nya garderober. Helkaklat badrum med dubbelbadkar, separat dusch, wc samt dubbla handfat.

Ytterligare ett bra tv-rum/allrum med fönster i två väderstreck samt även här finns utgång till trädgården och uteplats där man intar middag på sommaren.

Genomgående trägolv med vattenburen golvvärme på hela entréplanet.

Nytt svart kök med släta luckor utan handtag och utstickande köksö från vägg med möjlighet att sitta på barstolar framför. Den infällda zonlösa induktionshällen är sammankopplad med fläkt i samma märke där glas fälls upp automatiskt är belyst. Denna fälls ner automatiskt efter matlagning. Kyl, frys och två ugnar där en har microfunktion och den andra ugnen kan tillagas med ånga.
En stor och en liten diskho finns i köket. Vid den stora diskhon finns även en installerad maskin som levererar kallt vanligt vatten och bubbelvatten via kran. Vidare finns pump för handsprit, tvål och diskmedel inbyggt. Motorer på lådor gör det enkelt att öppna de flesta lådor på nedersta raden i köket.

Köket har tre stora moderna hörnrondeller och mycket förvaring för skafferivaror och klassisk källsortering. Allt för enkelheten. Specialbeställd diskmaskin från Cylinda för snabba diskar gör att vid större sällskap/högtider hinner få undan disken på ett enkelt sätt.
Mitt emot köket finns matsalen i öppen planlösning. Här finns även ytterligare fyra stycken dragkylar med totalt 6 hyllor för kylda varor, prefekt för att kunna duka upp en frukostbuffé.

ÖVRE PLAN:
En trappa upp finns tre sovrum vara av det rymliga masterbedroom ligger vägg i vägg med kontoret som har utsikt över och öppet ner mot vardagsrummet.
Stora glaspartier är genomgående för övre plan, med fin vy ut mot trädgård och grönska.

Övre plan innefattar också walk-in closet samt ytterligare en bra klädkammare mitt emot badrummet.
Stilrent badrum med dusch med glasväggar, wc samt handfat.
Genomgående vitoljade furugolv. Övre planet värms upp av vattenburna radiatorer.

KÄLLARPLAN:
Rymlig källare med vitt terrazzogolv samt vattenburen golvvärme. Tvättstuga med två stycken nya tvättmaskiner (Cylinda), ny torktumlare (Cylinda), samt och även här nytt torkskåp (Cylinda).
Här finns även den helt nya bergvärmeanläggningen med utökad kapacitet för varmvatten som matchar huset totala antal möjliga boende.
Utanför tvättstugan finns ett praktiskt strykrum med bänk, över- och underskåp samt stora garderober med bra förvaring. Från detta rum finns även en utgång till en terrass med trätrall i samma våningsplan.

I källarvåningen finns idag ett gästrum, ett eget ”ICA med två kyl/frysar. Ytterligare ett sovrum samt en nyrenoverad toalett med härlig minimosaik.
På källarplanet finns också två delvis utgrävda utrymmen med ståhöjd. I den ena delen har det byggts stora förvarningshyllor för den stora familjen.
I det andra utrymmet som har delvis lagt golv är perfekt temperatur för lagring av vin mm.

ÖVRIG INFORMATION:
ADRESS: Ejdervägen 27, 13 | 50 Saltsiö-Duvnäs
FAST. BETECKNING: Nacka Sicklaön 245:8
BOAREA: 319 kvm (enligt mätprotokoll) (boarea 175 kvm enligt fastighetsutdrag)
BIAREA: 34 kvm (enligt mätprotokoll) (biarea 73 kvm enligt fastighetsutdrag)
TOMTAREA: 1.390 kvm (enligt fastighetsutdrag)
ANTAL RUM: 14
BYGGNADSÄR: 1955, ombyggt 2007 samt renoverat 2019-2022
BYGGNADSTYP: Tvåplanshus med soutterängvåning
STOMME: Lättbetong/Tegel
BJÄLKLAG: Lättbetong
GRUNDMUR: Betonghälsten
TAK: Papp
FASAD: Trä/Puts
UTV. PLÄTARBETE: Plåt
FÖNSTER: Kopplade 2-glas och 3-glas, isolerglas
UPPVÄRMNING: Ny bergvärme
VENTILATION: Mekanisk (frånluft)
VATTEN/AVLOPP: Kommunalt vatten och avlopp.
PLANER: Byggnadsplan: B 46 (1953-12-07)
SERVITUT: Avtalsservitut villa, Last 01-IM8-55/671 - 1, 1955-03-02
TAXERINGSVÄRDE: 4.980.000 kr, mark. 5.600.000 kr; byggnad - totalt: 10.580.000 kr
ENERGIDEKLARATION: Utförd 2018-02-20
PANTBREV: Totalt 11.547.000 kr

Amelie Johansson
Ansvarig Mäklare

Amelie Johansson