Efraimsbergsvägen 9

 • BOAREA
  210 KVM
 • RUM
  7 ROK
 • PRIS
  13 975 000 KR

Täby

Välkommen till denna unika fastighet i attraktiva Täby. Här bor du avskilt med naturen som närmsta granne.

Huset byggdes 2013 och varit i nuvarande ägares ägo sedan dess. Skicket är utmärkt och planlösningen synnerligen genomtänkt.

Vidare finns en pool med tillhörande bastuhus samt ett fristående dubbelgarage med inredd övervåning.

Denna fastighet är sällan återkommande på marknaden och bör verkligen ses och upplevas.

FAKTA
 • Antal Rum 7 rum varav sovrum 4 - 5
 • Boarea/Biarea 210kvm / 106kvm
 • Tomtarea 3002 kvm
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Karby 2:23
Adress
Efraimsbergsvägen 9
Postnummer
18775
Ort
Täby
Byggnad
Byggnadsår
2013
Byggnadstyp
1 familjs friliggande med fristående garagebyggnad
Boarea
210 kvm
Biarea
106 kvm
Antal sovrum
4 - 5
Antal rum
7
Fasad
Trä
Fönster
2-glas
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Utv. plåtarbete
Plåt
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor
Grund
Betongplatta
Uppvärmning
Vattenburen golvvärme via värmepump
Ventilation
Mekaniskt
Fastighet
Tomtarea
3002 kvm
Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Tomt information
Besiktning
Förbesiktigad
1
Driftkostnader
El
42 000 kr
Vatten och avlopp
4 075 kr
Renhållning
3 150 kr
Försäkring
9 000 kr
Total driftkostnad
ca 58 225 kr/år
Antal i hushållet
4
Taxering
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
5 200 000 kr
Markvärde
2 433 000 kr
Värdeår
2014
Totalt
7 633 000 kr
Typkod
220
Taxeringsår
2018
Taxering (lista)
Energideklaration
Utförd
Energiklass
None
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Förmån: Officialservitut Utfart, 0160-0366/1983.1
Inteckningar
Interiörbeskrivning

Fantastiskt hus från 2013 i absolut toppskick med härligt ljusinsläpp och hög trivselkänsla. Härlig grönskande tomt om 3.002 kvm med gräsmattor, uppvuxna träd, fina buskar och en inbjudande pool.
Marken runt denna fastighet tillhör kommunen och ligger utanför detaljplanerat område vilket ger en trygghet om att det inte kommer att byggas i närheten under överskådlig tid. Kommunen har även planterat ädelträ och lövskog i häng utanför denna tomt. Fastigheten ligger i ostört läge med vy över äng och angränsar till skog.

På fastigheten finns även ett poolhus med bastu samt ett dubbelgarage med en inredd lägenhet på övervåningen. Idag inredd med badrum. Kök är enkelt att installera.

Uppvärmning i huvudhuset sker med vattenburen värme via en frånluftvärmepump som även tar vara på utgående värme. Värme via elradiatorer i garaget och dess övervåning.

Enskilt vatten och avlopp genom egen borrad brunn samt avlopp via eget reningsverk.

Trots denna lantliga känsla tar det endast 10 min med bil till Täby centrum. Bussar ligger inom 400 meter från fastigheten och Roslagsbanan nås på ca 5 min med cykel.

Närområdet är mycket naturskönt och bjuder på flera promenadstråk, ridanläggningar, golfbana och närhet till såväl bad som fiske.


Planlösning i korthet:

ENTRÉPLAN:
Den välkomnande hallen ger ett pampigt intryck och i hallen finns ett vältilltaget badrum med WC och dusch. Den öppna planlösningen på det nedre planet skänker mycket ljus genom de vackra spröjsade fönsterna. Vidare är det öppet mellan kök, vardagsrum och matplats med en praktisk köksö som också ger en trevlig mingelkänsla. Träbordet över köksön är lös så det kan även ställas ut separat och då användas som avställningsyta eller för mingel. Köket håller hög standard med rostfria vitvaror och arbetsbänkar i carraramarmor. Vitvarorna i köket är från Miele. Gasolspis och spisfläkt från Siemens. Köksinredning från Bomankök. Samtliga fönsterbänkar är i granit.

Bakom köket är groventrén belägen med tvättstuga, teknikrum samt gott om platsbyggd förvaring. Maskiner från Miele.

Den fina vita öppna spisen har glas åt två håll så elden kan upplevas av flera personer samtidigt. Matplatsen är rejäl för upp till 8-10 personer beroende på bord.

Från vardagsrummet nås även biblioteket som också kan användas som sovrum. Hela nedre planet har vattenburen golvvärme med zonindelning och vackert ekparkettgolv samt klinkers i hall och tvättstuga.

ÖVRE PLANET:
Via trappan nås allrummet på husets övre plan. Allrummet är centralt beläget och härifrån nås alla fyra sovrum samt det stora badrummet. Det finns även en balkong som vetter i söderläge med utsikt över poolen och ängen. Det största sovrummet har en klädkammare samt egen ingång till badrummet. Badrummet håller hög standard med golvvärme, Italiensk marmor och är väl tilltaget med stora fönster mot husets baksida.

ÖVRIGT:
Den vackra grönskande tomten är lättskött med dess stora plana gräsytor och stora grusplan vid infarten med plats för ett flertal bilar.
Garaget har golvbrunn och plats för två bilar samt nyinstallerad laddbox med intelligent effektvakt för laddning av elbil. .
Ovanpå garaget finns en inredd lägenhet som idag har ett badrum. Det är enkelt att installera ett kök. Golvytan här uppe är ca 50 kvm.
Altanen mellan huset och poolen är ca 60 kvm och inhyser både sittgrupp samt matgrupp. Poolen har måtten 5 x 10 meter och är omgärdad av rejäla stenplattor. Poolhuset är isolerat och utrustad med elbastuaggregat från Harvia ( pelarmodell ) samt elgolvvärme. Utedusch 90 liter som värms av solen och får vatten via vattenslang.
Nedanför altanen finns en redskapsbod med belysning och eluttag. Alla byggnader samt uppfart har tidsstyrd ytterbelysning. Trädgårdsbelysning finns i häcken längs med poolen samt i buskar.

INTERNET:
Fastigheten är ansluten till fiber för internet med nätverksuttag i samtliga rum. Kostnad beroende på abonnemang.

PANTBREV:
6.200.000 kr

KOMMENTAR DRIFTSKOSTNADER:
Den totala driftskostnaden uppgår till ungefär 58.000 kr per år varav elkostnaden för värmen är den största posten, nuvarande ägare har haft en hög värme under vinterhalvåret. Exakt hur stor del av elkostnaden som går till värmen är lite svår att anta men i den totala elkostnaden kan nämnas att poolen också är uppvärmd mellan maj-okt, bastun går varm, utebelysning på varje kväll och natt samt alla vitvaror och tvättmaskiner.

Då fastigheten är byggd 2013 är den befriad från fastighetsskatt ( avgift ) till och med 2028. ( Skatteverkets uppgift )

Allmän om området

Täby är en av de populäraste kommunerna i Storstockholm. Med goda kommunikationer till centrala Stockholm och närhet till den vackra naturen. För barn finns mängder med fritidssysselsättningar.
Dessutom är det nära till olika badställen och andra rekreationsområden. Gott om skolor och daghem och även gymnasium.

Thomas Herzog
Ansvarig Mäklare

Thomas Herzog

Reg. fastighetsmäklare