Furusundsgatan 3

 • BOAREA
  52 KVM
 • RUM
  2 ROK
 • AVGIFT
  3 073 KR/MÅN
 • PRIS
  4 450 000 KR

Öppen spis

Vad sägs om att få bo granne med rofyllda Djurgården och samtidigt ha närhet till stadens puls? Nu finns möjligheten att förvärva denna otroligt välplanerade, moderna och smakfullt renoverade lägenhet om 52 m². Med insynsskyddat läge, balkong som ger eftermiddags- och kvällssol samt fungerande öppen spis är detta ett hem att trivas i. Lägenheten är ursprungligen 2 rok men disponeras idag som 3 rok. I månadsavgiften om endast 3 073 kr ingår värme och VA (tillägg om 87 kr för bredband).

Bostadsrättsföreningen Fodermasken 1 är en ekonomiskt stabil förening med låga avgifter och en skuld per kvadrat om endast 1 174 kronor (se Årsredovisningen 2021). För mer info: https://fodermarsken1.bostadsratterna.se/

Varmt välkommen på visning! Ansvarig mäklare; Amélie Johansson 0700-91 41 53 alt. amelie.johansson@ekenstam.com

FAKTA
 • Antal Rum 2 rum
 • Boarea 52kvm
 • Månadsavgift 3 073 kr inkl värme & VA. Tillkommer obligatoriskt 87 kr för bredband.
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 5 504 kr
 • Kommentar till nettoskuldsättningen Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Furusundsgatan 3
Förening
BRF Fodermasken 1
Lägenhetsnummer
4
Postnummer
11537
Ort
STOCKHOLM
Månadsavgift
3 073 kr inkl värme & VA. Tillkommer obligatoriskt 87 kr för bredband.
Byggnad
Byggnadsår
1936
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Boarea
52 kvm
Antal rum
2
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekaniskt frånluftssystem
Driftkostnader
El
300 kr
Försäkring
150 kr
Total driftkostnad
ca 450 kr/år
Antal i hushållet
1
Kommentar
Driftkostnaderna är baserade på schablon och kan komma att variera efter egen förbrukning.
Energideklaration
Utförd
Genomförd
Datum
22 Januari 2019
Energiklass
F
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
BRF Fodermasken 1
Antal lägenheter
27
Varav hyresrätter
0
Antal lokaler
1
TV och bredband
Fiberinstallation 2020 med hastighet 1000/1000 Mbit/s. Föreningen har gruppavtal och kostnaden aviseras i tillsammans med månadsavgiften, (87kr per lägenhet och månad).
Renoveringar utförda och planerade
2021 Installerat takräcke på hustaket samt
2021 Renoverat hiss
2020 Fiber installerades
2017-2022 Stamspolning
2016 OVK samt radonmätningar genomförd och godkänd
2015 Installerat nya kodlås i port
2015 Rökgasfläktar och ventilation
2013 Trappor utomhus
2013 Fönsterrenovering
2012 Öppna spisar provtryckta
2009 Målning trapphus
2008 Nya säkerhetsdörrar
2006 Renovering av tvättstuga
1995 Rörstambyte
1995 Elstambyte
1995 Omputsning fasad
1995 Omläggning tak
1995 Renovering balkonger
1989 Fjärrvärme
Parkering
Boendeparkering på gata, abonnemang och mer information via hemsidan https://parkering.stockholm/boendeparkering/
Allmänt om föreningen
BRF Fodermarsken 1 är en äkta bostadsrättsförening som innehar marken med äganderätt. Totalt 27 bostadsrättslägenheter samt en lagerlokal (13 kvm) på adressen Furusundsgatan 3, föreningens hemsida: https://fodermarsken1.bostadsratterna.se/

År 1995 gjordes stora, genomgripande renoveringar och byggnaden är i gott skick. Föreningen är liten och beroende av engagerade medlemmar.
Våren 2005 skedde ombildning till brf och föreningen består av 27 hushåll med lägenheter på 25 upp till 63 m2; mindre ettor, tvåor i två olika storlekar samt treor. Vid ombildningen 2005 fanns 5 lägenheter som fortgick som hyreslägenheter - de är nu sålda och gav betydande tillskott till föreningens ekonomi. Stadgar samt ordningsregler uppdaterades 2019 i samband med en extra stämma och ordinarie föreningsstämma. De föreskriver bl.a. detaljerade uppgifter om föreningens/medlemsansvar gällande bostaden. Stämman beslutade att rökförbud gäller i samtliga lägenheter, på balkonger och utanför byggnaden samt i trädgården. Ventilationen i fastigheten är sk. mekanisk frånluft och därför krävs särskild hänsyn till detta vid installation eller byten av fläktar i lägenheterna. Vid alla större ändringar och renoveringar krävs styrelsens medgivande.
Gemensamma utrymmen
I fastigheten finns postrum i entrén, tvättstuga i bottenplan samt barnvagnsrum. Cykelrum finns i källaren som nås från baksidan av huset. Grillning på balkong är förbjudet
Försäkring
Föreningen är försäkrad genom Folksam och har ej bostadsrättstillägg för enskilda medlemmar.
Gårdsplats
Trädgården är till för alla boende och det finns trädgårdsmöbler samt grillar.
Interiörbeskrivning

HALL
En välkomnande entré som öppnar upp mot lägenhetens sociala ytor. Grått klinker och plats för avhängning och förvaring. Säkerhetsdörr. Rakt fram från hallen finns en fast garderob.

KÖK
In till vänster finner vi lägenhetens kök med öppen och social yta och plats för barstolar. Här finns gott om förvaring bakom vita skåpluckor och i öppna hyllplan med uttag för micro. Grått klinker, vita bänkskivor och ett platsritat kök från danska Invita. Vitt kakel ovanför spis och bänkskivor. Bänkskiva i bardel, stavlimmad ek. Inbyggd diskmaskin från IKEA. Kyl och frys från Electrolux. Spis från Cylinda.

BADRUM
Vitt kakel och mörkgrå klinkers på golvet. Vit kommod med två större lådor under handfatet. Badkar, dusch och handdukstork samt ett väggfast skåp.

VARDAGSRUM
Öppning in mot vardagsrum från hallen med tidstypisk avdelning i taket för draperi. Fiskbensparkett och stenläggning framför öppen spis. Den öppna spisen är fungerande och godkänd för eldning. Ovanför öppna spisen finns en avställningsyta i natursten. Utgång till balkongen från vardagsrummet. Vardagsrummets fönster är i vinkel ut mot föreningens innergård och utan insyn. Ett högt och fritt läge! Gott om utrymme för matbord, soffgrupp och övrig möblering. Balkong med lång eftermiddag- och kvällssol. Lugnt gårdsläge. Vackra solnedgångar över hustak, träd och grönska.

SOVRUM 1
Ordentlig sängplats. Idag en 140 cm bred säng. Parkettgolv. Rummet är inrett med en liten arbetshörna.

SOVRUM 2
Inredd med praktisk säng som kan ändras i djupet från 90 cm till dagens 120 cm. Bra förvaring under sängen. Passar även utmärkt som arbetsrum/gästrum.

KLÄDKAMMARE
Från den förlängda hallen kommer du in i en nybyggd klädkammare. Klädkammaren kan inredas eller disponeras som hemmakontor eller barnkammare. I sovrum 1 och klädkammaren är det parkettgolv. Väggen som delar rummet är ej bärande och går enkelt att ta ner.

Allmän om området

Området är oerhört attraktivt och med ett fantastiskt utbud av allt man kan önska, så som caféer, restauranger och butiker. På bara några minuters promenadavstånd, förbi Tessinparken, finner du köpcentret Fältöversten med ett brett utbud av butiker. Kommunikationerna är de bästa tänkbara med buss 1 och 54 några meter från lägenheten samt tunnelbana Gärdet. Till Stureplan och City kommer du på ca 4 minuter med t-banan eller cyklar ner på ca 10 minuter. För rekreation finns trevliga Gärdesfältet och Djurgården. Är du studerande kan du med enkelhet cykla till såväl KTH som till Universitet.

Amélie Johansson
Ansvarig Mäklare

Amélie Johansson