Edsviksvägen 66B

 • BOAREA
  350 KVM
 • RUM
  9 ROK
 • PRIS
  26 750 000 KR

ARKITEKTRITAD DRÖM

Nybyggd och arkitektritad dröm i ett högt, insynsskyddat läge signerad Andersson Arfwedson Arkitekter AB. Huset har skapats med utgångspunkt från platsen på vilket det nu vilar med sina tre plan om totalt cirka 350 kvadratmeter (ca 250 kvm Boa + ca 100 kvm Bia). Byggd i modernistisk stil med en gestaltning där dess vackra fasad i dubbel lärkpanel och putsade sockel skapar ett harmoniskt uttryck. Det höga läget skapar en intagande och vilsam utsikt över Noras gröna och lummiga lilla sjö Nora Träsk. Detta gäller även poolen med dess soldränkta pooldäck. Här finns totalt nio rum, varav fem disponeras som ytterst bekväma sovrum. Totalt erbjuds fyra badrum, varav två en-suite, plus en gäst-wc. Murad öppen spis. Samtliga snickerier har omsorgsfullt ritats och tillverkats exklusivt för huset. I köket också en sagolikt vacker marmor och mycket smakfulla vitvaror från Italienska Bertazzoni. Genomgående exteriört och interiört belysningskoncept framtaget av Integration Design AB vilken styrs av belysningssystemet LUTRON. Grönskande trädgård ritad av trädgårdsarkitekt samt dubbelgarage.

Kontakta Emil Alcut 0700-914151 för mer information och visning.

FAKTA
 • Antal Rum 9 rum varav sovrum 5 - 6
 • Boarea 350kvm
 • Tomtarea 1004 kvm
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Koltrasten 26
Adress
Edsviksvägen 66B
Postnummer
18239
Ort
Danderyd
Byggnad
Byggnadsår
2021
Byggnadstyp
3-planshus i souterräng
Boarea
350 kvm
Antal sovrum
5 - 6
Antal rum
9
Fasad
Dubbel lärkpanel samt putsad sockel
Fönster
2-glas isolerglas
Stomme
Sten, trä och stål
Bjälklag
Trä
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Leckablock
Tak
Plåt
Grund
Gjuten betongplatta
Övrigt om byggnaden
Kombinerat ventilationsaggregat med luft/vattenvärmepump som tar hand om hela byggnadens inomhusklimat;
- Ventilation med värmeåtervinning
- Luftvärme och komfortkyla
- Radiatorvärme
- Golvvärme
- Varmvattenproduktion
Fastighet
Tomtarea
1004 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt VA
Plan
Detaljplan
Tomt information
Taxering
Taxeringsår
2021
Typkod
210, Småhusenhet, tomtmark
Markvärde
3 899 000 kr
Totalt
3 899 000 kr
Skatt/Avgift
38990
Typkod
210
Taxeringsår
2021
Skatt/avgift
38990 kr/år
Taxering (lista)
Inskrivningar
Planbestämmelser
Detaljplan
Interiörbeskrivning

Det första du slås av när du stiger in i entrén är det hisnande trapphuset, ett vackert blickfång vars trappa i massiv ek leder till samtliga av husets olika våningar. Från trapphusets entré är det närmare 10 meter fri blick upp till tak och redan här förstår man som besökare att detta är någonting alldeles unikt. Entréplanet och planet en halvtrappa upp ligger i souterräng och rymmer ett stort sovrum, badrum, vinrum samt tvättstuga, förråd och ett stort tv- och sällskapsrum. På nästa plan har du matsal och kök, med en matsal skapt för riktigt stora middagar vilken ramas in av ett fantastiskt fönsterparti med fri sikt rakt ut mot dalen. Köket har, precis som övriga snickerier, ritats och skapats helt och hållet för huset och den stora härliga köksön är klädd en alldeles fantastisk sten. Lägg därtill vitvaror från italienska Bertazzoni och den vackra serveringsmöbeln och tankarna går till ett boende av internationell karaktär. Här har du också genom stora skjutdörrar utgång till en lummigt skyddad veranda med morgon- och förmiddagssol. Väl inne i huset igen och vidare uppför trappan finns vardagsrummet med en otroligt härlig rymd, dess murade öppna spis samt precis intill husets bibliotek. De två rummen omgärdas av stora maffiga fönster och från vardagsrummet även en liten balkong som vetter ut mot poolen, delar tomtens gröna trädgård och den fria utsikten. I anslutning biblioteket diskret, nästan lite undangömd, finner man också en gäst-wc med en särskilt framtagen handfatsmöbel med ett handfat helt i massiv sten som kronan på verket. Kök- och matsalsplanet såväl som vardagsrumsplanet har en imponerande takhöjd på närmare 3 meter och här finns direkt utgång till terrasser i syd- och nordväst – totalt har villan cirka 140 kvadratmeter social utomhusyta, inklusive poolområde, som sträcker sig runt tre av husets fyra sidor med sol från morgon till kväll. Tanken med husets stora skjutdörrspartier är att erbjuda möjligheten att vid exempelvis varma sommardagar öppna upp och på så sätt sudda ut gränsen mellan inne och ute. Väl uppe i husets första sovrumsavdelning finns två rymliga sovrum med tillhörande klädkammare samt ett gemensamt badrum. På husets sista och högst belägna plan har man ett sovrum med ett badrum en-suite samt kronjuvelen, en egen svit med dressing room och ett lyxigt badrum en suite med dubbla duschar samt dess självklara blickfång, dubbelhandfatet i massiv sten. Villan har totalt fyra badrum, varav två en-suite, samt ett gäst-wc som alla inretts med porslin från Duravit och kranar, duschar etc från Tapwells inbyggda Brushed Nickel serie.

Huset är tillsammans med nuvarande ägare ritat från grunden av Andersson Arfwedson Arkitekter, som bland annat även står bakom Skepparholmen hotell & konferens, Rodebjers första Stockholms-butik samt ett antal privatvillor runtom i Sverige. Med utgångspunkt från tomtens speciella förutsättningar har arkitekterna skapat två husvolymer, med fokus på rymd och ljus, som binds samman av den graciösa trappan. Fasaden är tillverkad i dubbla lager lärkträ, som omsorgsfullt monterats för hand på platsen. Interiören samt alla husets snickerier är ritad och designad av Maria Kangärde, medan den omgivande trädgården har planerats av trädgårdsarkitekt Nina Thelberg Eklund från Älska Trädgård, med fokus på hållbarhet, funktion och estetik.


Rummens storlekar:

Entréplan
Sovrum ca 14 kvm
Familjerum/Tv-rum ca 23 kvm

Köksplanet
Matsal ca 28 kvm
Kök ca 21 kvm

Vardagsrumsplanet
V-rum ca 31 kvm
Bibliotek ca 18 kvm

Första sovrumsplan
Sovrum mot baksida ca 16 kvm
Sovrum mot gata ca 15 kvm

Andra sovrumsplan (högst upp)
Sovrum mot baksida ca 15 kvm (ca 18 kvm inkl badrum en suite)
Master suite ca 25 kvm inkl dressing room (ca 32 kvm inkl badrum en suite)

Allmän om området

Villan ligger i hjärtat av Nora endast ca 15 minuter med bil från Östermalm och ett par minuter med bil eller cykel till Mörby Centrums tunnelbanestation, där butiker och all tänkbar service finns. Runt knuten finns populära Nora Deli på Nora Torg, Danderydsvallens IP och Kvarnparksbadet och en kort promenad från huset finns Nora Strand med sin trivsamma strandpromenad, en dagvattendamm, lekplats och härliga bad. Några minuters gångväg från huset ligger Montessoriförskolan Svalan, medan närliggande Kevingeskolan har elever från förskoleklass till årskurs sex, och Baldersskolan upp till årskurs tre. Stockholms Golfklubb passerar du på väg till huset från Mörby Centrum; Danderyds Golfklubb ligger fem minuters bilväg norr om villan.

Emil Alcut
Ansvarig Mäklare

Emil Alcut

VD/ Reg. fastighetsmäklare