Attefallshus - optimalt planerad - två plan

Fritidshus · 3 rum / 42 m² · 985 000 kr/bud
Vänligen kontakta Thomas Herzog för mer info på 0700-914156
Attefallshus, .

Välkommen att ta del av framtidens Attefallshus med nytänkande design och materialutformning. Huset byggs i två fulla plan och grävs ner ca 80 cm så nockhöjden hamnar under 4 meter. Huset byggs i futuristisk stil och byggnadssättet utgörs av metoden SIP´s ( Structural Insulated Panels ) vilket har framtiden för sig.

INTERIÖR

Antal rum
3 rum
Boarea
42 m²
Rumsbeskrivning
Vi vågar påstå att vi här kan presentera den smartaste och bäst utformade Attefallslösningen som har tagits fram.

Varje detalj är noggrant underbyggd med en mycket funktionell planlösning i två plan, härliga fönster och hög maskinell standard.

Ttanken är att man gräver ner huset ca 80 cm och då klarar Boverkets krav att huset ej får överstiga fyra meter i totalhöjd.

Beskrivning:
Vi bygger inomhus i vår fabrik och på så sätt eliminerar vi fukt i konstruktionen under byggtiden. Våra byggnader är i princip underhållsfria samt oorganiska, dvs inga risker för fukt och mögel. Vi bygger snabbt och kan leverera ditt hus på några veckor. Större boyta, jämfört med traditionellt bygge i träkonstruktion. Alla våra hus kommer i helt klara moduler.
Låga driftskostnader, ca 30kw/kvm/år. Gästhus, studentlya, extra inkomst etc

Byggnadsstomme:
Cellplast / Sandwich element Isolertjocklek golv 200mm, vägg 150mm samt tak 200mm.

Golv:
Cellplast / Sandwich element- EPS s-150, Aluzink, plåt / Ytskikt av flytande laminat klicktyp, ekmönster i sovrum, vardagsrum och köksdel. Tilval: Klinker, parkett, vattenburen samt elektrisk golvvärme samt solpaneler.

Vägg:
Magnaboard 12 mm / EPS s-100 / OSB 12 mm, gips 12mm Fasad av fibercement typ hardi panel / cembrit. Tillval: Träfasad i valfri kulör, puts Tillval: Innerväggar målade i valfri standardkulör.

Tak:
Tak av cellplast / sandwich element samt lösvirke samt papptak. Tillval: Plåttak och takavvattning i plåt.
Innertak av slät gipsskiva, spacklade och målade i valfri standardkulör.

Fönster:
3-glas isolerglas.

Entrédörr:
Vitmålad ytterdörr, alternativt helglasad altandörr med Lås typ ASSA 2000.

Innerdörrar:
Målad slät vit med enkelt nyckellås.

Badrum:
Doserat golv med avrinning mot golvbrunn i dusch. Tätskikt, klinkers och kakel, fuktspärr enligt branschregler. Elektrisk golvvärme.
Luftevakuering med mekaniskt frånluftsdon i gavelväggen. Tilluft via ventil från hall/vardagsrum. Golvmonterad wc, handfat med blandare, duschbeslag och el.

Köksinredning:
Tillval på stomrest Standard köksstommar för 2 st överskåp och 2 st underskåp med släta vita luckor, rostfri diskbänk med avrinningsyta och blandare.
Förberett med elanslutningar, för standard golvmodell spis/ugn, kolfilterfläkt, kyl/frys, bänkbelysning, bänkeluttag, spiseluttag.

El:
Elen är dragen i väggarna. Utvändigt på fasad monterat elskåp. Elcentral/säkringsskåp monterat invändigt i anslutning till entrédörr. Eluttag i vägg i sovrum på var sida om dubbelsäng, höger om fönster, strömbrytare till höger om dörr. Takbelysningsuttag över båda fönster på yttervägg under tak. Badrumsuttag, över handfatet samt dosa för fast belysningsuttag för takbelysning.

Anslutningar:
Vatten och avlopp ansluts via lucka i köksgolvet. El genom stigare utanför grundmur till elskåp på fasad. Inkoppling och besiktning ingår i nyckelfärdigt utförande.

Ventilation:
Samtliga rum har väggmonterat högt placerat tilluftsventil alt bakom radiator beroende av valt uppvärmningssystem. Mekanisk frånluftsventil i badrummet ger undertryck för bostadsvolymen genom ventilering mellan sovrum- vardagsrum/kök och badrum.

Värmesystem:
Luftvärmepump med stöd av väggmonterade elradiatorer.

Byggprocessen:

Hos Prefabriken får du som kund hjälp med hela byggprocessen, från start till nyckelfärdigt hus.

Teknik:
En rad faktorer behöver tillgodoses och samverka för att uppnå ett bra klimatskal i en byggnad. Prefabrikens mål är att ge våra uppdragsgivare energisnåla, välbyggda och snygga hus till en så låg kostnad som möjligt. Därför använder vi oss av en teknik kallad SIP's när vi bygger våra hus. SIP's står för Structural Insulated Panels och är som namnet antyder en typ av panel eller byggelement som sammanfogas till moduler.

Ett SIP-element består enkelt uttryckt av en lätt kärna (cellplast) omgiven på båda sidor av ett starkare skivmaterial. Skivorna limmas på kärnan under högt tryck med ett lim som är extremt slitstarkt och ålderbeständigt. Konstruktionen ger, förutom att den är förvånansvärt stark, en rad fördelar. Genom SIP-elementets enkla men geniala konstruktion tillgodoser man per automatik funktioner vi är vana vid från traditionella byggtekniker som regelverk, bärande balkar, isolering och luftspalt.

SIP's är inte en ny byggteknik utan har använts och forskats kring sedan 30-talet. Mest spridd är tekniken i USA där den nyligen blev relativt omtalad då det efter orkanen Katrinas härjningar i södra USA sades att byggnader som uppförts med SIP's-teknik stod kvar i större utsträckning än byggnader uppförda med hjälp av andra tekniker. Det är oklart om det verkligen förhåller sig så men klart är att SIP-element som beskrivits ovan ger mycket starka konstruktioner som också är välisolerade och helt oorgansika, vilket gör att det inte kan blidas mögel i konstruktionen.

Här på Prefabriken har vi tagit fram ett eget SIP-element som kombinerar det bästa av dessa olika tekniker. Dessa paneler sammanfogar vi till moduler som sedan kan inredas helt efter kundens önskemål. När modulerna är färdiga med el, vatten, badrum och kök levererar vi direkt till byggplatsen. Väl på plats återstår bara att sammanfoga modulerna ungefär som en LEGO-byggsats, samt den slutliga finishen.

Några av fördelarna med Prefabrikens hus:

Kort byggtid:
Effektivt byggsystem
Billigare och bättre isolering = lägre energikostnader
Den totala byggtiden blir kortare då arbete på byggplatsen kan utföras samtidigt som huset byggs i fabriken.
Fukt kan kontrolleras under konstruktionen.
Hög flexibilitet för kunden.
Produktionen kan ligga nära leverantörer.
Mindre avfall.
Bättre arbetsförhållanden för oss som hjälper till att bygga husen.
Starkare och mer hållfasta byggnader.

Fritidshus

Upplåtelseform
Friköpt

BYGGNAD

Byggnadsår
2017
Energideklaration
Behövs ej

Tipsa en vän

Mäklare: Thomas Herzog
Reg. fastighetsmäklare
Tel: 0700-91 41 56
thomas@ekenstam.com