Unik takvåning med terrass/balkong och torn med milsvid utsikt!

Lägenhet · 5 rum / 134 m² · + 13 m² , 4 871 /månaden
Vänligen kontakta mäklaren för visning!
Tegnérgatan 29, 6 tr, Vasastan - Birkastan.

Möjlighet att förvärva en mycket unik våning med en balkong och en terrass samt ett eget torn med milsvid utsikt över staden! Totalyta om 147 kvm och två separata ingångar vilket möjliggör en uppdelning av våningen. En terrass och en balkong med underbart solläge. Gott skick på all inredning. Ring för visning!

INTERIÖR

Antal rum
5 rum
Boarea
134 m²
biarea
13 m²
Rumsbeskrivning
Välkommen till en unik takvåning med terrass och balkong med sol hela dagen samt ett eget torn med milsvid utsikt över hela Stockholm!

Den ståtliga fastigheten, som ritades av arkitektfirman Höög- Morssing, är belägen i korsningen av Tegnérgatan/Sveavägen och är ett fint typexempel på 1920-talets byggnadskonst i Stockholm.

Våningen är i två plan och har två entréer med en total om ca 147 kvm, varav boarea 134 kvm och biytor om ca 13 kvm. Planlösningen är genomgående med 2-3 sovrum, två badrum och ett sällskapsrum med öppen planlösning mot köket. Från nedre våningens sällskapsdel nås balkongen. En rejäl trappa leder upp till den övre våningen som i dag disponeras med två sovrum, TV-rum och badrum. Vidare in i våningen nås ateljén med egen igång, arbetsplats samt sällskapsdel som öppnar mot en terrass.

Från ateljén finns även utgång/uppgång till tornet, med milsvid utsikt över hela Stockholm.

Detta är en möjlighet att förvärva en unik våning i ett attraktivt cityläge med absolut närhet till allt. Fastigheten inrymmer biografen Grand, granne med ABF-huset, centrum för kulturaktiviteter. Runt hörnet ligger Adolf Fredriks kyrka med rikt utbud av konserter. Nära sträcker sig Drottninggatan med folkliv, restauranger och småbutiker.

Hela våningen är i mycket gott skick och har genomgående ljusa väggar och ekparkett samt ett flertal platsbyggda bokhyllor såväl på övre som nedre plan. Dimmers i alla rum samt specialdesignad belysning i ateljédelen. Våningen har centraldammsugare.

Planlösning enligt följande:

NEDRE PLAN
Hall:
Avhängningsmöjligheter i klädkammare. Vitkalkad mur avskiljer hall mot sällskapsdel. Trappa till övre plan med förvaring under.

Badrum:
Nedre plan. Helkaklat badrum, dusch med inbyggd bastufunktion. Handdukstork, golvvärme och handfat nedfällt i marmorskiva samt förvaring. Tvättmaskin och inbyggt mindre torkskåp

Vardagsrum/Sällskapsdel:
Platsbyggda bokhyllor. Utgång till balkong.

Kök:
Kök (2011) med inbyggda vitvaror. Bänkskivor och väggskivor i Carraramarmor.

ÖVRE PLAN
Badrum:
Helkaklat badrum med jacuzzi. Takfönster, golvvärme och goda förvaringsmöjligheter.

Sovrum 1:
Arbetsrum/sovrum med snedtak. Förvaring i form av platsbyggd skänk och garderob. Fönster och synliga takbjälkar.

Sovrum 2:
Sovrum med snedtak. Förvaring i platsbyggt skåp med spröjsade dörrar. Framdraget TV-uttag. Fönster och synliga takbjälkar.

TV-rum:
Mellanhall med fönster och inbyggd garderob samt ytterligare inbyggd förvaring. Liten trapp leder till rum för soffgrupp, soffbord och TV-möbel. Inbyggd garderob samt kattvind. Snedtak, synliga takbjälkar och fönster.

Ateljé:
Via glasdörr från TV-rummet nås ateljén. Vilohörna. Sällskapsdel med öppen spis och glasparti som öppnar mot rymlig möblerbar terrass utrustad med markis och infravärme. Bakom vitkalkad mur arbetsdel/sovdel med glasdörr intill övre hall.

Hall:
I anslutning till ateljén hall med trappa och egen utgång till trapphuset/hissen.

Torn:
Från ateljén uppgång via trapp till torn med glasgolv och litet fönster i mellanplanet. En specialdesignad stege leder vidare upp i tornet.

Biutrymmen:
Förråd utanför entrén ingångsplan: ca 12 kvm
Balkong entréplan: ca 4 kvm
Förråd invid terrassen entréplan: ca 4 kvm
Terrass övre plan ateljén: ca 7 kvm

Övrigt:
Det finns cykelrum, källarförråd, samlingslokal och tvättstuga.
Kabel-TV och bredband via ComHem.

Lägenhet

Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
6 av 6 Hiss finns
Ekonomi
Avgift: 4 871 inkl värme, VA, kabel-TV
Andel i föreningen: 1,69%

BYGGNAD

Byggnadsår
1921
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 23 Juni 2009
Energiprestanda
130 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas

FÖRENING

Namn
Brf S:ta Anna
Information
Fastigheten S:ta Anna 7 färdigställdes 1921 efter ritningar av arkitektfirman Höög och Morssing. Samma år bildades också Bostadsföreningen Sancta Anna UPA vilken 1997 ombildades till Bostadsrättsföreningen S:ta Anna. Föreningen är en s.k äkta bostadsrättsförening.
Föreningen upplåter 36 lägenheter med bostadsrätt och 4 lokaler hyresrätt samt ett garage med 22 platser för föreningens medlemmar. Fastigheten har tre entréer - Sveavägen 45, Tegnérgatan 29 och Saltmätargatan 6.

Stadsmuseet har gett fastigheten klassen grön dvs särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt.

1990-1991 genomfördes omfattande fastighetsförbättringar med bland annat stambyten och byggnation av vindsvåningar. Under 90-talet har portar, entréer, trappuppgångar och samtliga fönster renoverats. Även värmesystemet har moderniserats med nya värmeväxlare och pumpar. Hösten 2001 påbörjades omputsning av fastighetens samtliga fasader med målsättningen att återställa den ursprungliga färgen. Taket är nyligen renoverat och arbetet avslutades under vintern 2013. Fastigheten har godkänts vid OVK-besiktning november 2012.

Det finns inga beslutade större arbeten eller avgiftsförändringar. Avgifterna sänktes med 5% vid senaste årsskiftet och föreningen följer den underhållsplan som kan ses på föreningens hemsida.

För mer information se även föreningens hemsida www.staanna.se

Tipsa en vän