Ekenstam är en av Stockholms ledande och mest tongivande fastighetsmäklare. Över flera decennier har bostadsrätter i innerstaden samt villor och sjöställen fått nya ägare genom oss. I allt vi gör finns insikten att våra kunder kräver service och kunnande som är representativt för Stockholm – i dag en av Europas mest dynamiska och levande bostadsmarknader.
Även om Ekenstam länge har varit ett namn på Stockholms fastighetsmarknad är dåtiden och historien inte något som vi hänger oss kvar vid. Betydligt mer relevant och intressant är det att blicka framåt, för ett är säkert: detta är en marknad i snabb och ständig förändring. Dagens stockholmska bostadsmarknad kräver en ny nivå av kunskap och professionalism. Det handlar inte bara om att behärska juridiken samt marknaden och områdena, utan lika mycket om att vara en ”speaking partner” och rådgivare till kunden. Säljare och köpare i dag är kunnigare och mer insatta än någonsin tidigare. Något som även hjälper oss mäklare att bli bättre och höja kompetensnivån. På Ekenstam brukar vi säga att vi inte har några gamla kunder eftersom de flesta återkommer om och om igen. På så sätt kan vi hålla en pågående dialog, något som borgar för bättre bostadsaffärer.
Inte sällan har våra kunder genom åren rört sig mellan olika stadsdelar, eller ut från staden till villaförorten och tillbaka. Och däremellan kanske både köpt och sålt ett lantställe. Vår långa erfarenhet och vårt stora nätverk betyder inte bara att vi kan hitta rätt köpare. Det betyder också att vi känner oss lika hemma i hela Stockholm, från innerstaden hela vägen ut till skärgårdsöarna. Varje dag, i varje affär, bär vi med oss medvetenheten om att sälja eller köpa en bostad är ett stort privatekonomiskt beslut, dessutom med höga emotionella insatser. Lika viktigt i mäklaryrket är passionen – för vad kan vara mer intressant och stimulerande än att hjälpa människor att påbörja eller avsluta ett nytt bostadskapitel i livet. Läs mer om våra områden